Fråga Experten


Fråga mig om allt som rör golfutrustning

Fråga experten

Ställ din fråga

Fråga experten

Tjena, Fritte här!
Glöm inte att kolla in alla frågor & svar. Det är en enorm kunskapsbank!

Sök bland frågorna

Senaste frågorna

2017-03-28
Peter Hansson

Dry Hood

Hej Kommer ni att få in Sun mountain Dry Hood? När isåfall? Och vad kostar den?

2017-03-27
Leonard

Minidriver

Säljer ni fortfarande minidriver o i så fall i vilket varuhus finns den att prova?

2017-03-27
Markus

Wedgeuppsättning

Har nog beslutat mig att köra på Glide 2.0. Mina Ping i200 är förlängda 0,5 tum samt 3 grader upright, skaft Dynamic Gold S300. Mina tankar går så här: 50grader - SS grind (finns bara en bounce, 12). 56grader (bockas 55) - ES grind (finns bara en bounce, 8), tanken att ha som sandwedge. 60grader - WS grind, bounce 14. (brant sving) Låter det bra? Hur skall man göra med förlängning samt lie? Funkar standardskaftet?

2017-03-27
Alex

Järnset

Tjena! Jag söker ett nytt järnset för säsongen som ger mycket längd men som även är förlåtande. Ligger på 16 i hcp och har kikat lite på titleist ap2. Finns det några andra likvärdiga klubbor till den serien som även ligger ganska lågt i pris?

2017-03-27
Daniel

Stronglofta järn

Tjena! Funderar på att skaffa nya järn i år. Slår långt men väldigt högt så har funderat på att stronglofta järnen för att få ner banan lite. Vill samtidigt inte få för stor diff till mina wedgar. Är det klokt att stronglofta eller är skillnaden så liten att det är onödigt?

2017-03-27
Pär

Ping i200 följdfråga

Tack för snabbt svar. Spelar i dag på Callaway Razr x med stålskaft uniflex. Kommer ha ett stiffskaft i mina nya järn. Tror du att jag kommer tappa märkbart i längd med i200? Med vänlig hälsning, Pär

2017-03-27
Hanna

Råd till förvirrad

Hej! Jag har en fråga...Min man har fått för sig att jag ska köpa järnklubbor med stålskaft istället för grafit. Han menar att jag är så stark och swingar bra så han tror att jag skulle slå längre?? (Jag slår väl ganska långt redan idag om jag jämför med de som ligger på mitt hcp (27) ) Han är mer nitisk än jag när det kommer till golfen, men nu ska jag köpa nytt set och ville bara höra vad du tror? Jag har kollat lite och det verkar vara svårt att hitta till dam....allt verkar vara i grafit. Jag anser att jag är en nybörjare trots några säsongers spel och har tittat på ert set, Spalding True Black. Är ju ett jättebra pris för medlemmar, och jag vill inte lägga en himla massa pengar när jag är på den nivån som jag är. Har du några råd? Vill gärna höra vad du tycker innan jag åker ner till Ängelholm isåfall. Tack! //Hanna

2017-03-27
Pär

Ping i200 Power spec

Hej Fritte, har efter en tids letande bestämt mig för att köpa Ping i200 som jag kommer att göra en fitting på. Är osäker på om jag ska ha den vanliga varianten eller Power spec och har förstått det som att Power spec inte finns i butik för att testa. Stämmer det? Om det är så, hur hade du tänkt när du skulle välja? Jag slår relativt långt, men vill samtidigt undvika en alltför hög bollbana. Tack på förhand! /Pär

2017-03-27
Tim

Golfgrepp

Hej, Jag har spelat golf i drygt 2år med ett bra nybörjarset. Klubborna är bra och tror att jag skulle kunna ha det 1 eller max 2 säsonger till. Min fråga är ifall det är värt att byta grepp för en säsong eller vänta till nästa säsong? Mitt grepp på klubborna är lite för smala och jag får inte bra fäste när jag håller i den.

2017-03-27
Niklas

Skaft till hybrid

Hejsan, jag har funderat på att komplettera med en hybrid 3a och är sugen på en callaeay xr os. Men den går ej att välja med ett stuvade skaft än regular via hemsidan, är det något du skulle kunna hjälpa till med?