Dormy Magasin

Placeholder

Så fungerar en custom fitting

Fler och fler golfare har fått upp ögonen för custom fitting eller skräddarsydd utprovning. Det tycker vi är väldigt roligt, eftersom det är ett viktigt område för den som vill utveckla sin golf. Men det finns också få saker som omgärdas av så många myter som just custom fitting.

Placeholder

Därför bör du testa One length

Bryson DeChambeau är tourproffset som väckte intresse för konceptet ”One Length” – järnsetet där alla klubbor är lika långa. Men du behöver inte vara på tournivå för att våga dig på att testa One Length.

Placeholder

Välja wedgar - den kompletta guiden

Många lägger mycket tid på att testa ut sina drivers och järnset. Det är givetvis bra – och befogat. Att att hitta rätt wedgar är ofta inte lika prioriterat och många plockar bara en, utan någon större eftertanke. Synd, eftersom det är väldigt viktiga klubbor i bagen.

Placeholder

Vi guidar till ditt driverköp

Årets roligaste köp i golfvaruhuset? Många röstar givetvis på drivern. Längd fascinerar och många av oss drömmer om att kunna hitta några meter till hos någon av årets nya modeller. Men hur ska man tänka och vad ska man prioritera vid sitt driverköp? Vi har svaret.

Placeholder

Tre skäl att välja hybrider

Här berättar vi varför du bör kasta ut de långa järnen och ersätta dem med hybrider istället. Vi ger dig tre konkreta skäl och bjussar dessutom på ett nyttigt bonustips i slutet av filmen.

Placeholder

Världens äldsta golfshop

Mannen bakom kassadisken säger att den ljusblå pikétröjan kostar 50 pund. Men det är som att orden inte riktigt når in. För genom fönstret bakom honom vajar flaggan på den 18:e greenen matt, samtidigt som en uppenbart hänförd fyrboll slår sina sista inspel för dagen.

Placeholder

Mannen, myten & golfens missionär

I över 50 år har den silkeslena stämman byggt intresset för golf i Sverige. Men ännu har Göran Zachrisson glöden kvar. ”Jag är stolt över att fortfarande jobba”, säger han.